Steen Hildebrandt er navnet på en professor i erhvervsøkonomi på det tidligere Handelshøjskolen i Århus. Han er særdeles produktiv hvad angår boganmeldelser, kronikker og foredrag. Det synes at ligge lidt tungere hvad angår den egentlige forskning. Men der er selvfølgelig også brug for boganmeldere. Forfatterne af de bøger der anmeldes af Hildebrandt er sikkert også glade for ham: Hildebrandt anmelder i særdeles positive, omend floskuløse, vendinger. Givetvis en rar mand.

Han har dog fornylig begået en bog — Company Karma — sammen med ejeren af Hummel, den ikke mindre floskuløse Christian Stadil.  Her er Berlingske Business’ omtale af bogen, hvorfra vi citerer dette enestående eksempel på en overlegen blanding af det mest banale med det værste vrøvl.  

Regeringens og kommunernes mulighed for at løse problemer bliver stadig mindre, og derfor får virksomhederne et stadig større ansvar i forhold til naturen og samfundet. Alle de beslutninger, der virkelig batter noget, er beslutninger, der tages af virksomheder og forbrugere. Virksomhederne må påtage sig et ansvar for, at vi for eksempel ikke er stressede og har et nedbrydende arbejdsmiljø.

Særligt den dér med “Alle de beslutninger, der virkelig batter noget, er beslutninger, der tages af virksomheder og forbrugere” er jo en perle: Finansloven betyder ikke noget. EU betyder ikke noget. Den amerikanske præsident. Fortsæt selv.