Ovre på 180grader.dk har Nikolaj Gammeltoft, der nu har rigelig tid til at blogge mv., en særdeles god klumme med “10 borgerlige nytårsforsætter.” Det sidste, men absolut ikke det mindste, er dette:

“10. Uddan dig selv
Læs bøger, hør musik, gå i teatret og i operaen. Dannelse har været tilbage i flere år og borgerlig intellektualisme har aldrig været mere in. Brug dit frie valg til at forbruge kunst, film, teater og litteratur. Som Henrik Gade Jensen har skrevet tidligere her på siden: “Det er borgerligt at gå i teatret og på kunstudstillinger og betale for det.””

Det er helt rigtigt set og vi har i den grad brug for “borgerlig intellektualisme” — som er uendelig meget mere end studentikos diskussion af “Anthem” af verdens dårligeste forfatter, om det er legitimt at “homestead’e” biblioteksbøger, hvorvidt denne eller hin i Libertarian Party er dum, etc. etc.  Borgerlig intellektualisme er ikke lanceringen af endnu en ligegyldig propelhat-liberalist-blog (der er masser af dem, de mener alle det samme, og de kan ikke stave),  “internet-partier,” eller  vulgære angreb på vort kongehus.  

Borgerlig intellektualisme er ikke mindst en aktiv værdsætning af den vestlige høj/fin-kultur, af vestlige traditioner, og af vores judeo-kristne værdigrundlag.  Den borgerlige kultur er uendelig tæt sammenvævet med disse; ja, er i allerhøjeste grad konstitueret af dem. Venstrefløjen udmærker sig ikke mindst ved at være ahistorisk, kulturløs – og kulturfjendsk. Venstrefløjskultur er højst lavkultur. Tænk Jan Guillou.

Hvis De ikke har gjort det allerede, så læs Paludan-Müller, Gibbons, Mann …  Hør Bach, Beethoven, Nielsen … Skrot Rand, (det meste) science fiction, (de fleste) krimier, og andet åndelig junkfood. Hold helt op med at se TV. Eller tag i det mindste en pause fra alle de dårlige memer.